Stiftelsens boende

Sjöboda gård

Stiftelsen Linden – för ett kvalitativt och meningsfullt liv. 

Sjöboda gård

Sjöboda Gård är en del av Stiftelsen Lindens verksamhet och startade 2008 utifrån ett samarbete med en kommun och region, då benämnd landsting. Målgruppen är personer med diagnos inom det neuropsykiatriska området. Sjöboda Gård har tillstånd för sju placeringar.

Verksamheten är belägen på landsbygden i Strångsjö, Katrineholms kommun, Södermanland. Fastigheten och läget är väl anpassat till personkretsens behov av struktur, förutsägbarhet och miljöterapeutisk verksamhet. Området erbjuder stora möjligheter till avskildhet och rekreation, men också möjlighet till social samvaro utifrån intresse och behov.

Det finns en badstrand som tillhör Stiftelsen och en ridanläggning inom promenadavstånd där inriktningen är ridning för funktionshindrade. Förutom detta finns lokaler som kan nyttjas som verkstad, snickeri och trivselyta.

Lägenheterna är ombyggda och totalrenoverade under tiden 2008- 2010 och anpassade utifrån de särskilda behov som finns. Det finns lägenheter med egna jour-rum där personal kan finnas dygnet runt samt lägenheter för personer med en större kapacitet till eget boende, men med behov av stöd vissa tider under dygnet. Samtliga lägenheter har full boendestandard med kök, duschrum och egen tvättmaskin.

På området finns ett aktivitetshus som kan nyttjas av varje enskild hyresgäst. Huset innehåller en mindre rörelsehall, gym, relaxbad, samt sinnesstimuleringsrum. Husets olika lokaler bokas på särskild lista vid intresse från hyresgästen för att säkerställa att de behov som personen har tillfredsställs i fråga om trygghet och möjlighet till samspel med andra.

Kontakta oss

Har du frågor eller är intresserad av att veta mer om vår verksamhet?
Varmt välkommen att kontakta oss!